Eirecepten

Trifle (6-8 personen)

Ingrediënten

4 eidooiers
eiercustard of stevige vanillevla kant-en-klaar
1 kleine eiercake of 4 Brabantse eierkoeken (eierkoeken van ca 15 cm doorsnede)
1 dl sherry
1 dl rode jam
4 el. gezeefde poedersuiker

Bereidingstijd: 30 minuten (en 3 uur afkoelen)

Bereiding
Splits de eieren met een eierscheider in eiwitten en eidooiers. Bewaar de eiwitten tot gebruik in de koelkast in een schone beslagkom. Maak eiercustard of neem kant-en-klare stevige vanillevla. Snijd de cake in plakken en bedek hiermee de bodem van een glazen ovenschaal.

Meng de sherry met de jam en besprenkel hiermee de cake. Vul met de vla en laat dit 3 uur intrekken (onder plasticfolie) in de koelkast.

Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker en bedek hiermee de trifle. Zet de grill op de hoogste stand. Laat er een goudbruin korstje op komen en serveer direct.

Eet smakelijk!

Nog meer eirecepten, kijk op;
www.altijdweervooreenei.nl