Eirecepten

Eirecept van de maand

Speculaastaart (10 personen)

Ingrediënten
300 g zelfrijzend bakmeel
175 g donkerbruine basterdsuiker
175 g boter, in blokjes
1/2 el speculaaskruiden
2 el melk
300 g amandelspijs
1 ei, plus eidooier
50 g blanke amandelen om te garneren
bloem om te bestuiven
ronde springvorm, doorsnede 24 cm, ingevet

Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Kneed in een kom het meel, de suiker, de boter, de speculaaskruiden, de melk en een mespunt zout tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
Snijd een helft van het deeg in plakjes en verdeel ze over de bodem van de bakvorm.
Duw de naden goed aan zodat de hele bodem is bedekt.
Verbrokkel de amandelspijs in een kom.
Klop het ei los en roer het door de spijs.
Kneed door tot het smeuïg is.
Verdeel de spijs over de bodem in de vorm.
Rol de andere helft van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap die zo groot is als de bakvorm.
Leg de lap deeg op de spijs.
Klop de eidooier los en bestrijk de taart ermee.
Druk de amandelen in de bovenkant van de taart en vorm er bloemetjes of patronen mee.
Bak de taart in de oven in ca. 40 minuten gaar.
Laat afkoelen en haal uit de vorm.
Snijd in punten.

Eet smakelijk!

Nog meer eirecepten, kijk op;
http://www.blijmeteenei.nl